Radio Prnjavor- Održan sastanak članova Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine

0
211

Članovi Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine Prnjavor održali su danas sastanak, na kome su okvirno utvdili sadržaje i aktivnosti koji će biti upriličeni povodom 24.marta, Dana opštine Prnjavor.

 

Centralna aktivnost obilježavanja Dana opštine Prnjavor svakako je predviđena 24. marta, kada će biti održana i Svečana sjednica Skupštine opštine Prnjavor.

“Ovom prilikom biće dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim građanima i pojedincima, kao i organizacijama, a biće održan i parastos u Spomen hramu na Vučijaku i Šibovskoj” rekao je predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine Prnjavor, Željko Simić, napomenuvši da se očekuje veliki broj i delegacija gradova partnera i opština sa kojima Prnjavor ima dugogodišnju saradnju.

 

Umjetnički rukovodilac SPKD “Prosvjeta” Prnjavor, Brankica Radonjić, istakla je da je raduje činjenica da je opštinsko rukovodstvo dalo podršku i ukazalo povjerenje nosiocima domaćih kulturnih i sportskih sadržaja, te izrazila uvjerenje da će članovi sekcije “Prosvjete” i ove godine na najbolji mogući način upotpuniti obilježavanje Dana opštine Prnjavor.

“Folklorni ansambl organizovaće dva folklorna koncerta, a Dramska scena društva organizovaće za sve uzraste, od vrtićkog do školskog, pozorišne predstave” kazala je Radonjić.

Naglasila je da će u sklopu obilježavanja Dana opštine Prnjavor, biti obilježeno i 20. godina postojanja Amaterskog pozorišta, kada će biti upriličena i prezentacija foto monografija sa velikim brojem saradnika.

 

Prva manifestacija biće održana 4. marta (subota) premijernim prikazivanjem novog filma Borisa Malagurskog “Srpska borba za slobodu”, a u narednim danima tokom marta planirani su i “Veseli dani” – Edukativno zabavni program za najmlađe, promocija knjige “Peške kroz Svetu Goru” i “Susreti sa Svetogorskim Starcima”, autora Nenanda Andrića, druženje sa književnikom Urošem Petrovićem i interaktivne radionice, “Zagonetne priče, Međunarodni turnir u tekvondou “19. Prnjavor Open”, opštinska smotra folklora.

Predviđena je i revija pozorišnih predstava, predstava “Noć Bogova” (Vojin Ćetković i Dejan Lutkić), kao i koncert Muzičke škole “Konstantin Babić” sa gostima.

Manifestacije kao što su Audicije za dječije televizijsko muzičko takmičenje “Ritam Evrope” te kabare “Ženske priče” , kao i literalno takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola na temu “Moj grad” predviđene su za kraj mjeseca marta.

Ovogodišnje obilježavanje Dana opštine Prnjavor biće završeno 02. aprila, tradicionalnom, ovoga puta 24. po redu Međunarodnom uličnom trkom “Prnjavor 2023”.

Na sledećem sastanku biće precizirani datumi i satnice svih manifestacija povodom Dana opštine, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava informisanja, poručuju iz odbora.(Marijan Popadić)

PODIJELI