Prnjavor: Održan sastanak Organizacionog odbora za Dan opštine (FOTO)

0
324

U susret 24. marta, Dana opštine u Prnjavoru je održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje raznih događaja. Tim povodom utvrđeni su i datumi održavanja brojnih aktivnost koje će biti organizovane za širu javnost.

Dogovoreno je da će se brojni sportski, kulturni i zabavni sadržaji, moći ponovo organizovati, nakon dvije godine pauze zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Centralni događaj biće svečana sjednica SO Prnjavor koja će biti organizovana 24. marta na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja, kao i parastos u Šibovskoj i u spomen sobi na Vučijaku koji će biti organizovan isti dan.

Predsjednik SO Prnjavor Željko Simić podsjeća kako će ovogodišnji događaji biti raznoliki.

,,Ove godine dobili smo i prijedlog noviteta kada je u pitanju Centar za kulturu pri čemu će biti organizovano nekoliko predstava, koncerata i nekih drugih muzičkih sadržaja. Zbog epidemiološke situacije mnogi događaji koji su znali biti ranije, nisu održavani tako da će ove godine ponovo biti održani u manjem ili većem obimu. Mislim da smo cjelokupnu organizaciju dobro osmislili i nadam se da će sa događajima biti zadovoljna javnost. Utvrđeni kalendar aktivnosti kroz nekoliko dana biće dostupan i javnosti koja će o svemu biti blagovremeno obavještena”,rekao je Simić.

Kada su u pitanju kulturne aktivnosti, veliko učešće uzeće i SPKD ,,Prosvjeta” iz Prnjavora. Umjetnički rukovodilac Brankica Radonjić podsjeća kako će među prepoznatljivim događajima biti opštinska smotra folklora koja će se održati 26. marta.

Ona je najavila i reviju predstava kojima će biti obuhvaćene sve starosne kategorije.
Povodom 27.marta, koji je inače i Svjetski dan pozorišta, organizovaćemo jednu mini reviju za građane. Ono što bih željela da naglasim je to da smo danas na Koordinacionom odboru dogovorili da naš tradicionalni maskenbal pomjerimo za jun mjesec umjesto marta. Što se tiče organizovanih predstava one će se održavati u dnevnim terminima, u skladu sa rasporedima časova. Još jednom se zahvaljujem opštini što je pružila priliku i podržala brojne aktivnosti koje će biti organizovane povodom Dana opštine”, rekla je Radonjić.

Program aktivnosti ispuniće i brojne sportske aktivnosti. Među tim događajima je svakako i Međunarodna ulična trka koja će biti organizovana po 23. put.

Predsjednik AK ,,Prnjavor” Željko Petrović kaže kako je ova manifestacije veoma prepoznata u Prnjavoru i Republici Srpskoj pri čemu se zahvalio opštinskom rukovodstvu koji godinama pomažu organizovanje.

,, Ove godine u trce neće moći učestovati trkači iz Kenije i Etiopije čiji se dolazak ne može organizovati. Međutim, trka će imati međunarodni karakter tako da je najavljen dolazak trkača iz drugih zemalja. Ove godine datum održavanja smo morali pomjeriti za prvi vikend u aprilu zbog održavanjaSsvjetskog prvenstva u atletici koje se održava u Beogradu, tako da će trka biti održana 4. aprila ove godine”, kaže Petrović.

On se zahvalio i Vladi Srpske kao i Ministarstvu omladine i sporta, koji takođe daju veliku podršku u organizovanju Međunarodne ulične trke pri čemu su je, prije pet godina, uvrstili u manifestaciju od značaja za Srpsku.

Među brojnim sadržajima u organizaciji Omladinskog centra 14.marta biće održan forum pod nazivom ,,(Ne)nasilje među mladima” dok će Muzička škola ,,Konstantin Babić” održati 30. marta koncert Muzičke škole.

Manifestacije povodom Dana opštine trajaće od 12. marta do 3. aprila ove godine.

TV K3

PODIJELI