PRNJAVOR: Održano predavanje “Kako sačuvati mentalno zdravlje u današnjim uslovima”

0
449

Proteklog vikenda u Prnjavoru je u organizaciji Građanskog demokratskog centra “Res Publica” održana radionica na temu „Kako sačuvati mentalno zdravlje u današnjim uslovima“. Jovan Ram, član organizacije “Zelena porodica”, zajedno sa suprugom Jelenom uz radionicu, održao je i predavanje u amfiteatru Centra za kulturu.

Predsjednik Građanskog demokratskog centra “Res Publica” Nikola Bogićević rekao je da je ova tema jako značajna, te da su Prnjavorčani svojim prisustvom pokazali zainteresovanost.

O kojim temama je posebno bilo riječi za naš radio rekao je Jovan Ram, predavač i član organizacije “Zelena porodica” koja se bavi zdravim življenjem.

” Ovo predavanje ima nekoliko dijelova, u prvom dijelu govorili smo o ličnom zdravlju, kako čovjek može sam sebi pomoći, prirodnim metodama i ljekovitim biljem poznatim od davnina. U drugom dijelu govorili smo o duhovnom razvoju, šta pomaže unutrašnji kognitivni razvoj svakog čovjeka. Treći dio posvećen je zdravoj hrani, kako se gaji zdrava hrana, šta možemo učiniti da sami u svojim baštama imamo organski uzgoj” , izjavio je predavač Jovan Ram.

Predavač Jovan Ram

Iz rukovodstva organizacije kažu da imaju dosta planova za naredni period, te da će Prnjavorčani imati priliku da posjete raznolika predavanja.

” Organizacija će krajem januara organizovati predavanje iznenađenja, a kroz para dana našim sugrađanima otkrićemo o kojem predavaču se radi. U periodu februar-maj imamo planiran čitav niz aktivnosti – tri seminara, dvije panel diskusije u Domu kulture te dva predavanja u Narodnoj biblioteci” , rekao je Bogićević za naš radio.

Podsjetimo, Građanski demokratski centar “Res Publica” osnovan je u avgustu prošle godine, a za ovih nekoliko mjeseci postojanja organizovali su više panel diskusija, predavanja, javnih rasprava i na taj način obogatili kulturni život našeg grada.

prnjavorlive.info / Nikolina Vukomanović /

PODIJELI