Prnjavor: Održano „Veče folklora“

0
649

U Prnjavoru je održano veče folklora. Domaćin je bilo GKUD „Pronija“ a učešće su uzeli i gosti iz Austrije i Rumunije ali i prnjavorska Prosvjeta i KUD „Svilen Konac“ Naseobina Lišnja.

Ovo je manifestacija koja je pokazala koliko smo bogati mladim talentovanim ljudima i koliko se vrijedno radi sa njima da bi se sačuvala i njegovala tradicija igre i pjesme. Na sceni Centra za kulturu Prnjavor svoje umijeće predstavili su domaćini GKUD „Pronija“, SPKD „Prosvjeta“ i KUD Svilen Konac. A pored domaćina oduševljenje i aplauze publike izmamili su i gosti AKUD „Mladost“ Temišvar i KSUD „Bratstvo“ Insbruk. Učesnici iz Austrije, koji dosta njih vodi porijeklo iz ovog kraja, ne spore činjenciju da nostalgija uvijek postoji tako da su posebno zadovoljni sto su nastupili u Prnjavoru.

„Nostalgija uvijek živi u nama, posebno kada odemo odavde jer zaista žudimo za krajem odakle smo potekli“, rekao je predsjednik KSUD „Bratstvo“ Insbruk Gostimir Marić.

Gosti iz Temišvara zasigurno su opravdali svoje gostovanje a posebno su oduševljeni gradom i gostoprimstvom domaćina.

„ Jako sam oduševljenjem sa gostoprimstvom. Zahvalan sam što su domaćini napravili da nam boravak u Prnjavoru bude što ljepši“, istakao je Dejan Adnađ, ispred AKUD „Mladost“ Temišvar.

I domaćini podsjećaju da je ovo veče i druženje predstavlja nastavak saradnje sa KUD-ovima iz Rumunije i Austrije.

„To je jedan nastavak druženja, jer smo mi bili gosti u Insbruku a već dugu saradnju imamo sa AKUD-om iz Temišvara“, navodi Ljubiša Sibinčić predsjednik GKUD “Pronija“ Prnjavor.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom opštine Prnjavor i načelnika Darka Tomaša.

„ Uvjeren sam da su naši gosti ugošćeni na najbolji način kako su i naša djeca ugošćena kod njih“ istakao je načelnik Tomaš dodajući da treba njegovati i podržavati ovakva druženja.

Prnjavor zaista ima dušu kad se na jednom mjestu okupi ovoliko mladih koji se bave zdravim aktivnostima, kao što je igra i pjesma, jer to nam svima garantuje i da imamo budućnost.

(TV K3)

PODIJELI