Prnjavor: Oko 60% zemljišta poslovno turističke zone uknjiženo na opštinu

0
1418
SAMSUNG CSC

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je danas na pres konferenciji da je 60% zemljišta poslovno turističke zone „Vijaka“ uknjiženo na Opštinu Prnjavor, čime su stvoreni preduslovi da se počne sa izgradnjom ove zone i otvaranjem novih radnih mjesta.

„Površina u iznosu od 70,5 hektara zemljišta poslovne zone u vlasništvu je Opštine Prnjavor, a tržišna vrijednost zemljišta je oko 14 miliona maraka. Očekujem da će do kraja 2017. godine biti uknjiženo i ostalih 50 hektara i tako kompletirana poslovna zona“, rekao je Tomaš.
Načelnik Tomaš je podsjetio da je prije desetak dana razgovarao sa predstavnicima „Elektroprenosa BiH“ o aktivnostima oko izgradnje trafostanice koja bi poslovnu zonu na Vijaci trebala snabdijevati strujom.

Na današnjoj pres konferenciji načelnik Tomaš je rekao da su u prvih mjesec dana mandata povećana sredstva za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima, smanjen porez na nepokretnost i povećana sredstva za stipendije studenata i učenika.

„Prvi put u pet godina podsticaji nisu preneseni u narednu godini i mogu obećati da će to biti praksa i u 2017. godini. Povećali smo sredstva za stipendije studenta i učenika, kao i pojedinačne iznose stipendija koji su sada u visini iznosa iz 2012. godine. Smanjili smo stopu poreza na nepokretnost sa 0,15 na 0,05 KM, što znači da će građani opštine Prnjavor porez plaćati tri puta manje nego prethodne godine“, rekao je Tomaš.

Izvor: opstinaprnjavor.net

PODIJELI