Prnjavor: Osnovne škole proslavile Svetog Savu FOTO

0
665

Gradske osnovne škole na području opštine Prnjavor danas su uz priredbe, obiljižile školsku slavu – Svetog Savu, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja.

U čast Svetog Save, prnjavorska OŠ „Nikola Tesla“kulturno-umjetničkim programom obilježila je školsku slavu Savindan. Ova priredba bila je idealna prilika da učenici pokažu, svojim učiteljima i nastavnicima, roditeljima, ali i svim drugim gostim, šta to su to radili tokom protekle godine.

Sveti Sava, prvi srpski arhiepiskop i prosvetitelj, sve nas je zadužio i njegov značaj za prosvjetiljstvo je veliki, rekao je direktor OŠ “Nikola Tesla” Vojin Gluvić.

Na svečanosti u ovoj školi prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je svim učenicima i nastavnicima ove lokalne zajednice uputio čestitke povodom školske slave.

Prigodnim programom u pranjavorskom Domu kulture  i OŠ „Branko Ćopić“ obilježila je školsku slavu Svetog Savu, a diretkorica ove škole  Jasmina Malešević istakla je da već godinama priredbom obilježavaju ovaj dan.

Školska slava je proslavljena kako običaji nalažu, a nakon zasluženog odmora prosvjetnio radnici i đaci kreću u nove pobjede.

TV K3

PODIJELI