PRNJAVOR: Otkrivamo “tajnu” crtača parking mjesta!

0
1179

Nakon dva slučaja neuobičajeno iscrtanih parking mjesta u Prnjavoru potražili smo objašenjenje šta se zapravo događa!

parking-prnjavor (1)

Tragom fotografija koje su posljednjih dana objavili portali, na kojima se vide veoma čudno iscrtana parking mjesta u Prnjavoru, pokušali smo ustaviti o čemu se radi i zbog toga kontaktirali Odjeljenje za stambeno komunalne poslove i investicije u opštini Prnjavor.

Za prvi slučaj na Trgu srpskih boraca, gdje su pored već postojeća dva parking mjesta, iscrtana i tri nova, objašnjenje je sljedeće. Da bi se što bolje iskoristio prostor za parkiranje, odlučeno je da se iscrtaju umjesto dosadašnja dva, četiri nova mjesta. Međutim, izvođač radova MG-Mind, odnosno njihovi radnici su greškom ofarbali i linije starih parking mjesta, što je stvorilo situaciju prema kojoj je parkiranje vozila na tom dijelu Trga nemoguće. U međuvremenu, linije na dva parking mjesta su prefarbane i konfuzna situacija je riješena.

parking-prnjavorDrugi primjer, na kojem se vidi označena dva paking mjesta, nalazi se u ulici Milana Nagradića. Prema nalogu naručioca posla, dakle Opštine, trebalo je samo iscrtati bočnu liniju rubom asfaltiranog kolovoza, a ne i neasfaltirani dio, koji je popunjen tzv.struganim asfaltom. I ovo je greška izvođača radova, kako su nam potvrdili u Odjeljenju za stamebno -komunalne poslove i investicije.

Dakle, niko nije odlučio da uveseljava javnost, u pitanju greške radnika izvođača radova na farbanju horizontalne saobraćajne signalizacije! /R.P./

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here