Prnjavor -Otvoren gimnastički poligon

0
1770

Viši stručni saradnik u resoru za sport u Ministarstvu porodice omladine i sporta Republike Srpske Nenad Rađević otvorio je juče u Prnjavoru sportski teren sa gimnastičkim spravama koji je, između ostalog, finansiran iz budžeta ovog ministarstva u iznosu od 6.000 KM.
“Problem Srpske je nedostatak ovakvih terena. Ovo je dobar primjer kako se sa malo sredstava može napraviti pozitivna stvar koja će koristiti ne samo učenicima, nego i građanstvu”, istakao je Rađević. 

Dikrektor Srednje škole “Ivo Andrić” Prnjavor Dragoslav Ninković podsjetio je da je incijativa došla od profesora fizičkog vaspitanja, a sve s ciljem poboljšanja kvaliteta nastave iz ovog predmeta. 

“Posebno smo danas radosni jer smo uspjeli da završimo ovaj objekat otvorenog sportskog terena sa gimnastičkim spravama. Želimo da ovim projektom pomognemo fizičkom razvoju, ali i zdravijem životu naše omladine”, istakao je Ninković. 

Interesa za podršku ovom projektu imala je i lokalna zajednica, izdvojivši hiljadu KM, a obezbijeđen je i kompletan materijal, kao i građevinska dozvola. 

Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je prošle godine projekat za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju sportskih objekata i terena, gdje je prnjavorski Srednjoškolski centar ispunio sve potrebne uslove./SRNA/

PODIJELI