Prnjavor: Otvorena izložba fotografija

0
353

U galeriji “Pejo” u Prnjavoru otvorena je izložba fotografija iz BiH sa oko stotinjak radova autora iz svih krajeva zemlje.

Na fotografijama uglavnom preovladavaju motivi pejzaža i portreti, a zastupljen je i manji broj fotografija koje se svrstavaju u takozvane socijalne koje prikazuju društvenu stvarnost.

Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović rekao je Srni da je od 700 radova u ovoj godini selekcijom izabrano stotinjak koji će biti predstavljeni u desetak gradova.

“Galerija `Pejo` u Prnjavoru već pet godina je jedan od domaćina izložbe koja se održava u desetak gradova u BiH. Autori imaju mogućnost da se verifikuju kroz ove izložbe, da se vidi s kojim radovima mogu učestvovati na međunarodnim izložbama, jer je ovo i izvor iz kojeg biramo fotografije za kolekcije BiH u inostranstvu”, kaže Božanović.

Potpredsjednik Asocijacije Dragan Prole istakao je da su radovi predstavljeni u kolor i crno-bijeloj tehnici. “Imamo jedan lijep presjek publikacije. Ove godine dominiraju pejzaži, dio arhitekture i lajf fotografija”, kaže Prole.

Izložba će biti otvorena do nedjelje, 30. septembra.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here