Prnjavor- Počela isporuka regresiranog goriva

0
417
Danas počinje isporuka regresiranog goriva , koje će se moći preuzeti na 40 pumpi u Republici Srpskoj i to po cijeni za 60 pfeniga nižoj od maloprodajne.
Pravo na regresirano gorivo imaju poljoprivredni proizvođači koji su ažurirali podatke o načinu korišćenja zemljišnog posjeda u APIF-u.
Poljoprivrednici sa područja opštine Prnjavor koji ostvaruju pravo na regresirano gorivo, mogu ga  preuzeti na sledećim pumpama: Nestro, Nešković, Brčko gas, Krajina Petrol i Dujaković kompani.
Iz Odjeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opštine Prnjavor, potvrdili su za Radio Prnjavor da ove godine pravo na regresirano gorivo u prvom obračunu ima 238 poljopribrednih proizvođača.

Poljoprivrednicima je odobreno 100 litara goriva po hektaru za sve biljne kulture.

Novina ove godine jeste da su podsticaji uslovljeni prijavom doprinosa za prethodnu godinu i plaćanjem protivgradne preventive.

Izdaci za gorivo, koje je u odnosu na prošlu godinu poskupjelo za 20 pfeniga, najveća su stavka u sjetvi, pa će regresirani dizel umanjiti troškove poljoprivrednicima koji ovih dana pripremaju oranice. /prnjavorlive.info/

PODIJELI