Prnjavor – Počela nastava u svim školama, u klupama 294 prvačića

0
424

Nastava u osam osnovnih i dvije srednje škole na području Prnjavora počela je jutros, a u školske klupe sjela su 294 prvačića, što je za 31 polaznik manje nego prošle godine.

U dvije gradske osnovne škole u Prnjavoru, “Nikola Tesla”, i “Branko Ćopić” u novu školsku godinu upisan je 171 prvačić.

Tim povodom, načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš posjetio je danas prvačiće i uručio im prigodne poklone za uspješan početak školovanja.

Tomaš je izrazio zadovoljstvo što je nastavljena praksa podjele simboličnih poklona prvačićima, s ciljem da im prvi školski dan ostane u što ljepšem sjećanju.

-Svim školarcima čestitam početak nove školske godine, uz želje da tokom godine usvoje znanja potrebna za dalje školovanje. Uvjeren sam, da naši učitelji, nastavnici, profesori, kojima takođe želim srećan početak nove školske godine, pružaju učenicima potreban nivo znanja.“, rekao je Tomaš.

Načelnik Tomaš je naglasio, da postoji trend smanjenja broja upisanih prvačića, ali da se čini sve, kako bi se ovaj trend zaustavio.

-Radimo na tome da popravimo uslove rada u školama. Uz pomoć predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika i predsjednice Vlade, Željke Cvijanović u posljednje dvije godine u saniranje školske infrastrukture uloženo je preko milion maraka.“, rekao je Tomaš.

U Osnovnoj školi ”Branko Ćopić” kažu da su spremni za novu školsku godinu i da bilježe blagi porast u centralnoj školi, dok je evidentiran pad u područnim školama.

– Nastavu će pohađati oko 726 učenika,još se čeka tačan broj, od čega je 83 prvačića i to dva u područnom odjeljenju u Donjim Štrpcima, 12 u Štrpcima i 69 u centralnoj školi u Prnjavoru, kaže direktor škole Rajko Aleksić.

U školske klupe danas su sjeli i učenici Gimnazije i Centra srednjih škola “Ivo Andrić” u Prnjavoru, gdje je upisano 65, odnosno 184 svršena osnovca.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here