Prnjavor: Podijeljeni udžbenici i vaučeri za knjige /FOTO/

0
410

Boračka organizacija opštine Prnjavor u saradnji sa opštinom Prnjavor danas je u Centru za kulturu upriličila podjelu udžbenika i vaučera za kupovinu knjiga djeci iz reda boračke populacije.

Akcija se realizuje uz zajednička ulaganja lokalne uprave i Odbora Ratnih vojnih invalida opštinske boračke organizacije,na čijem čelu se nalazi Slavoljub Vuković.

Podijeljeno je 18 kompleta udžbenika za osnovno obrazovanje i pet novčanih vaučera u iznosu od po 200 KM za srednje obrazovanje.

Knjige za novu školsku godinu i novčane vaučere za petoro srednjoškolaca uručio je načelnik opštine Darko Tomaš.

-Svaka od akcija ima svoju funkciju i značaj kod krajnjih korisnika , zbog čega to opština podržava, a sigurno ćemo saradnju na svim projektima nastaviti i dalje, rekao je Tomaš i djeci koja su dobila pomoć poželio uspjeh u novoj školskoj godini.

Udžbenike za deveti razred danas je dobila i četrnaestogodišnja Nedeljka Dragojević iz Hrvaćana.

Ona kaže da je ovo treća godina kako dobija knjige za školu, što predstavlja veliku pomoć i značajno olakšanje za kućni budžet njenoj porodici.

Akcija u Prnjavoru organizuje se više od deset godina i nailazi na punu zahvalnost korisnika,odnosno osnovaca i srednjoškolaca iz kategorije djece ratnih vojnih invalida.

/prnjavorlive.info/

PODIJELI