Prnjavor: Potpisan ugovor o izgradnji petog bunara na izvorištu “Povelič”

0
516

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš danas je potpisao ugovor sa Komunalnim preduzećem ”Vodovod” Prnjavor o izgradnji i priključenju na mrežu petog bunara u sistemu vodosnabdijevanja ”Povelič”.

Nakon izgradnje petog bunara biće obezbjeđen potrebni kapacitet vode za priključenje svih dijelova gradske zone i proširenje sistema i na druge mjesne zajednice.

– Bilo je potrebno ispuniti nekoliko preduslova kako bi sistem Povelič bio završen i cijeli grad dobio vodu sa ovog izvorišta, a jedan od njih je povezivanje bazena Cer sa šahtom u Ulici Živojina Preradovića, što je Komunalno preduzeće ”Vodovod” završilo tokom prošlog mjeseca, naglasio je Tomaš.

Ovaj projekat u vrijednosti od 185.000 KM finansiraće opština Prnjavor.

-Vrijednost radova na ovom projektu je viša od 800.000 KM, od čega je ”Vodovod” iz vlastitih sredstava izdvojio 263.000 KM , a ostatak sredstava zbog izgradnje galerije ispod autoputa ”9. januar” obezbjedilo je preduzeće ”Autoputevi Republike Srpske”, rekao je Tomaš.

Ističe da je preduzeće ”Vodovod” steklo organizacione, kadrovske i tehničke uslove da može biti nosilac ozbiljnih i zahtjevnih projekata.

Direktor preduzeća ”Vodovod” Prnjavor, Ljubiša Sibinčić kaže da nakon potpisivanja ugovora slijedi izgradnja bunara i šahtova, a zatim uvezivanje u sistem na Matića bazenu čime će se povećati kapaciteti vode na izvorištu.

-Trenutno raspolažemo sa kapacitetom vode od oko 40 litara u sekundi, a uvođenjem ovog bunara na raspolaganju će biti oko 70 litara što će biti dovoljno da se sa Poveliča pokrije i ostatak opštine vodom za piće , rekao je Sibinčić.

Na području opštine Prnjavor u toku je i izgradnja distributivnog cjevovoda za snabdijevanje poslovne zone čija je ukupna vrijednosti 330.000 KM.

Sa izvorišta ”Povelič” vodom se trenutno snabdjeva šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine i trećina grada.

/prnjavorlive.info/

PODIJELI