Prnjavor: Potpisani ugovori za izradu grijanja i fasadu u školi u Lišnji

0
2054
Osnovna škola “Meša Selimović” u Lišnji kod Prnjavora od seprembra bi trebala biti u novom ruhu. Načelnik opštine danas je potpisao ugovore sa izvođačima radova, koji će se pobrinuti da đaci u ovoj školi imaju toplije prostorije i novu fasadu.

Ugovore o izvođenju radova potisao je danas načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš sa predstavnicima kompanije „Energotehnika“ Doboj za radove na izgradnji mašinskih instlacija i hidrantske mreže i „Stil gips“ Prnjavor, za izradu i postavljanje fasade. Zajedno sa zamjenom stolarije vrijednost radova na OŠ “Meša Selimović” u Lišnji biće nešto više od 160 hiljada KM.

– Sto hiljada KM dobili smo donacijom Vlade Srbije, ostatak će obezbijediti opština Prnjavor. Danas sau potpisana dva ugovora. Jedan sa firmom kompanije „Energotehnika“ Doboj za radove na izgradnji mašinskih instlacija i hidrantske mreže i vrijednost te investicije je 61 hiljadu marka,a drugi je sa firmom “Stil gips” iz Pnjavora, vrijednost te investicije je nešto malo iznad 61 hiljadu KM. Za nekih petnaestak dana, kada protekne žalbeni rok, biće potpisan i ugovor za zamjenu stolarije – kaže Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Posao kompanije “Energotehnika” iz Doboja biće da uradi grijanje na čvrsto gorivo, u ovom slučaju drva.

– Ovo je rutinski posao za ovu firmu. Očekujemo nakon prestanka nastave, očekujemo oko 20. juna da krenemo sa radovima i do 30 dana da taj posao uspješno završimo – rekao je Perica Gojković, direktor “Elektrotehnike” Doboj.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zanatska radnja “Stil gips” iz Prnjavora pobrinuti za fasadu.

 

– Plan je da krenemo sa radovima na raspustu, početkom sedmog mjeseca . Trebać nam otprilike dvadesetak radnih dana – kaže Slaviša Vinčić, vlasnik “Stil gips” Prnjavor.

U centralnoj OŠ ”Meša Selimović” Lišnja, sagrađenoj 1974. godine, presrećni što će 169 učenika od prvog do devetog razreda od septembra nastavu pohađati u toplijem i novijem ambijentu.

– Veliki je ovo dan za našu školu i naše mjesto. Ovo su veliki projekti za našu školu. Olakšaće i učenicima i nastavnicima. Očekujemo da do septembra radovi završe i da naši učenici krenu u staro novu školu – kaže Milan Vranić, direktor OŠ “Meša Selimović” Lišnja.

Ova škola ima i tri područne škole. U Lišnji pohađa 32, u Mujincima 18, a u Otpočivaljci svega četvoro đaka.

(TV K3)

PODIJELI