Prnjavor: Preduzeće “Standard” obilježilo uspješnu poslovnu godinu

0
1828

Tvornica namještaja “Standrad” Prnjavor danas je organizovalo manifestaciju “Dan otvorenih vrata” povećenu obilježavanju još jedne uspješne poslovne godine i petnaestogodišnjici saradnje sa Švedskom kompanijom IKEA.

Dugogodišnja saradnja sa IKEOM ovom preduzeću donijela je i Lean sertifikat među prvim u BiH, istakao je Edin Dacić, predsjednik Uprave Standarda.

standard 2
Predsjednik Uprave AD Standard

“Ovom prilikom zahvalio bi se našim saradnicima, posebno IKEI, koja je naš glavni kupac. Veliki uspjeh je svakako i to što smo podmladili kadrove u proizvodnji, a radimo na tome da podmladimo i menadžment” kazao je Dacić.

Kvalitetom poslovanja u ovoj firmi zadovoljan je i tehnički direktor Standarda, Ognjen Jevđenić.

“Krećemo se u okviru kupca i bitno je napomenuti da posljednja tri mjeseca imamo rast kvaliteta za nekih 30 procenata, što je veoma bitno za sledeće tendere na koje ćemo izlaziti sa našom konkurencijom”kazao je Jevđenić.

Rukovodilac komercijalne službe u Standardu, Dragana Repić, napomenula je da je prethodne godine strateškom kupcu IKEI prodato finalnih proizvoda u vrijednosti 13,8 miliona evra, dok je ove godine ostvaren rast od deset odsto.

“Ove godine smo našem kupcu prodali robu u vrijednosti petnaest miliona evra, a prema svim internim indikatorima, kvalitet robe koju proizvodimo zadovoljava sve potrebne standarde, istakla je Repićeva.

Rukovodilac za zaštitu zaštitne sredine, Marinka Popadić, napomenula je da je u narednom periodu cilj implementacija standarda za energetsku efikasnost, ISO 50.001, a da je niz standarda u ovoj firmi već implementiran,među njima je i ISO 9001.

Mladi kadrovi preduzeća
Mladi kadrovi preduzeća

U prostorijama fabrike Standard danas je otvorena i izložba fotografija koje svjedoče o istorijatu i razvoju jednog od najuspješnijih prnjavorskih preduzeča.

standard 1
Izložba u prostorijama firme

/prnjavorlive.info/.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here