Prnjavor- Prevrnula se dizalica “Granita” i oštetila dalekovod (FOTO, VIDEO)

0
889

U donjem dijelu ulice Živojina Preradovića u Prnjavoru došlo je do prevrtanja dizalice koja radi na izgradnji autoputa Banja Luka- Doboj.

Tom prilikom je došlo do oštećenja dalekovoda i visokonaponske mreže koja se nalazi u neposrednoj blizini kuća.

Po riječima očevidaca tokom podizanja dizalice nisu bili izvučeni vanjski stabilizatori. Na svu sreću nije bilo povrijeđenih dok se materijalna šteta utvrđuje.

Nezvanično, vozač dizalice i rukovodioci firme koja radi na izgradnji autoputa dali su izjave u policiji o ovom događaju.

Mještani izražavaju nezadovoljstvo. Kažu da je prostor na kojem se izvode radovi jako uzak i neuslovan i predstavlja konstantnu opasnost po bezbjednost građana.

Stanovnik ove ulice, Nedeljko Marinković priča da su njegovo dvorište i kuća bili ugroženi padom električnih žica pod naponom. Sreća je kaže samo što nije bilo povrijeđenih.

Marinković je pohvalio elektro službu koja je odmah izašla na teren i započela sanaciju dalekovoda. Kada će doći struja ne mogu da prognoziraju ali vjeruju da će se šteta sanirati u toku dana ili eventualno sutra.

Mještani ove ulice i ranije su imali problema zbog izgradnje autoputa i nekoliko njih čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini izvođenja radova su još u procesu sudskih sporova oko rušenja imovine i plaćanja naknade za istu.

Još uvijek su u neizvjesnosti po tom pitanju i skeptični su po pitanju radova i završetka gradnje autoputa te strahuju da nakon otvaranja autoputa preostali dio radova uopšte neće biti završen.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here