Organizovan prijem za mlade muzičke talente

0
1887

U sali Skupštine opštine Prnjavor danas je organizovan prijem za 27 učenika Muzičke škole, koji su učestvovali na nekoliko muzičkih takmičenja poslednjih mjesec dana i ostvarili zapažene rezultate.

JI MUZICARI PRNJAVOR

Riječ je o osamnaest nagrada osvojenih na Republičkom takmičenju muzičkih škola, petom Internacionalnom festivalu harmonike „Akordeon art“ u Sarajevu, „Dani harmonike“ u Smederevu i „Dani harmonike“ u Ugljeviku.

Zamjenik načelnika, Božidar Ivanović, istakao je da postignuti rezultati mladih muzičara itekako zaslužuju pažnju i podršku.

“To nas obavezuje da im pomognemo koliko god budemo u mogućnosti, naročito u nabavci novih instrumenata” kazao je Ivanović.

Prijemu je prisustvovala i Kristina Đukić, učenica četvrtog razreda prnjavorske Muzičke škole,koja je osvojila treće mjesto na Republičkom takmičenju u Banjaluci, a nastupala je i u Kragujevcu.

“Želja mi je da moji vršnjaci kao i ja imaju priliku da pokažu svoj talenat, a iako smo se pripremali više mjeseci, na kraju se trud isplatio” istakla je Đukićeva.

Direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje Prnjavor, Đorđe Kovačević, istakao je zadovoljstvo zapaženim nastupima na takmičenjima.

“Ja bih spomenuo i naše gostovanje na Majskim svečanostima u Kragujevcu, gdje su naši talenti predstavili Prnjavor i svoju školu u najboljem svjetlu, a znamo da je Kragujevac poznati kulturni centar” kazao je Kovačević.

Učenici Muzičke škole u Prnjavoru za sutra pripremaju Godišnji koncert, gdje će se predstaviti u svim klasama, a ova manifestacija počeće u 19:00 časova./R.P./

 

PODIJELI