Prnjavor: PRIJEM ZA DVOJE SPORTISTA

0
1094

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić i predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović upriličili su danas, povodom predstojeće krsne slave opštine Preobraženja Gospodnjeg, prijem za dvoje mladih uspješnih sportista – džudistkinju Vanju Đuraš i tenisera Marka Pezera.
Gatarić je rekao da opštinsko rukovodstvo na ovaj način želi da ukaže mladim ljudima da lokalna sredina cijeni i vrednuje njihove rezultate.

“Oni su temelj daljeg napretka i razvoja lokalne zajednice i opština Prnjavor će u skladu sa mogućnostima sportistima uvijek pomagati, što im treba biti podstrek u radu, napredovanju i razvijanju talenta koji posjeduju. Vanja i Marko mogu poslužiti kao dobar primjer ostalim mladim ljudima da se škola i sport mogu dobro kombinovati i postizati odlični rezultati na obje strane”, istakao je Gatarić.

On je podsjetio da u Prnjavoru postoji široka lepeza uspješnih sportskih kolektiva, a samim tim i pojedinaca koji ostvaruju dobre rezultate i tako na najbolji način predstavljaju sredinu iz koje dolaze.

Teniser Marko Pezer trenutno se nalazi na prvom mjestu rang liste dječaka u BiH, uzrasta do 16 godina.

Pezer kaže da su uslovi za bavljenje ovim sportom teški jer unazad godinu dana nije postojala mogućnost održavanja treninga u Prnjavoru, zbog čega je bio prinuđen da putuje u Doboj.

“Nedavnim formiranjem teniskog kluba `Borik` sada su i ovdje stvorene pretpostavke za rad”, rekao je ovaj mladi sportista i istakao da mu je cilj da u narednom periodu nastupa na profesionalnim turnirima.

Vanja Đuraš je članica DŽudo kluba “Soko M” iz Prnjavora koja je na ovogodišnjem Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori osvojila bronzanu medalju.

Današnjem prijemu prisustvovao je i trener DŽudo kluba “Soko M” Dragan Milijaš.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here