Prnjavor: Prijem za prvakinju Balkana u džudou, Mariju Malešević

0
341

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, organizovao je danas prijem za prvakinju Balkana u džudou, Mariju Malešević, u kategoriji mlađih pionira.

“Ovim rezultatom Marija je još jednom pokazala da Prnjavor kao opština ima mlade ljude koji su ponos našeg grada i ja joj čestitam na odličnom rezultatu”, kazao je Tomaš i dodao da ovakav rezultat niko iz Prnjavora nije postigao.

Takav rezultat je plod predanog rada već dući niz godina i ja sam siguran da su pred njom blistavi rezultati i da će se za Mariju tek čuti u narednom periodu.” istiće načelnik.

Mlada talentovana sportiskinja Marija, član džudo kluba “Soko M”  ističe da konkurencija na takmičenju nije bila toliko teška.

“Ljubav prema džudou je rođena jer sam gledala kako moj brat trenira i tako, počela sam da treniram i zaista zavoljela ovaj sport” kazala je Malešević.

Marijin otac Dragiša takođe je prisustvovao danasnjem prijemu i tom prilikom zahvalio načelniku Tomašu jer podrzava sportske uspjehe mladih pa tako i njegove kćerke.

“Marija je imala prvo borbu sa takmičarkama iz Bugarske, zatim iz Grčke, a u polufinalu i finalu radila je borbe sa takmičarkama iz Turske i pobijedila” kazao je ponosni otac i zahvalio se i Marijinom treneru, Živku Milijašu i džudo klubu “Soko M”.

Marija Malešević osim titule prvaka BiH, RS, sad je i prvak Balkana u Judou, u kategortiji mlađih pionira. Do sada u svojoj kolekciji ima preko 60 medalja od kojih više od pola zlatnih medalja. /Marijan Popadić/.

PODIJELI