Prnjavor- Promovisan Zbornik književnih radova Udruženja pisaca “Zavičaj”

0
1073
SAMSUNG CSC

 

U Prnjavoru je sinoć održana promocija zbornika književnih radova “Zavičajna svitanja”, povodom obilježavanja 24. marta – Dana opštine.
Recenzent knjige Duško Popović kaže da je ovaj zbornik ušće svih generacija koje kroz svoja djela govore o zavičaju kao mjestu iz kojeg čovjek potiče i kojem se uvijek rado vraća.

“Ova knjiga je i znak da ovdje postoji narod, da postoji život, a ako se rodni kraj voli postoji pretpostavka i nada da će taj narod i dalje da egzistira i ide naprijed u korak s vremenom”, rekao je sinoć Popović na promociji koja je održana u organizaciji Udruženja pisaca zavičaja iz Prnjavora.

On je precizirao da je struktura knjige šarolika, od najmlađih generacija književnih talenata iz osnovne škole do ljudi u poznom životnom dobu.

U recenziji zbornika učestvovao je i književnik Ranko Preradović, koji je istakao da treći zbornik Udruženja pisaca zavičaja pokazuje da Prnjavor ima književnu moć u vidu velikog broja pisaca i pjesnika.

“Prnjavor je mjesto koje ima čak 60 pjesnika, a posebnu vrijednost predstavljaju mladi pjesnici koji su zastupljeni i u ovom zborniku. Ti mladi treba da budu uporni i da što više čitaju, jer se pisac mora družiti sa knjigom da bi uspio”, poručio je Preradović.

Predsjednik Udruženja i književnik Nedeljko Sančanin rekao je da je posebnost zbornika u tome što se u njemu nalaze književni radovi 20 autora, kao i poglavlja posvećena radovima 24 mlade književne nade.

On je naveo i da je posebnost zbornika i u sjećanju na šestoro upokojenih pisaca,a koji su bili stalni članovi Udruženja – Nedeljka Iliškovića iz Prnjavora, Jordanku Simić iz Doboja, Željka Smolića iz Prnjavora, Jelenka Slatince iz Sremske Mitrovice, Dušana Topića iz Beograda i Mileta Grumića iz Kanade.

“Na jednom mjestu imamo 20 književnika, profesionalaca koji su napisali od dvije do 40 knjiga, ali i književne nade koje očekuju da uz našu pomoć objave svoje prve samostalne radove, i u tome je posebnost i Udruženja i ovog zbornika”, ističe Sančanin

 

 

 

PODIJELI