PRNJAVOR: Promovisana zbirka pjesama “Stablo ljubavi”

0
473

Zbirka pjesama “Stablo ljubavi” autora Duška Popovića iz Prnjavora, promovisana je sinoć u Narodnoj biblioteci u Prnjavoru. Ovo je bio još jedan u nizu kulturnih događaja koje je organizovala prnjavorska Narodna biblioteka.

Autor Duško Popović, koji je i doktor filozofije, rekao je za Radio Prnjavor da je zbirka pjesama “Stablo ljubavi” svojevrsno vraćanje u život jednog nepovratno i zauvijek izgubljenog patrijarhalnog, izvornog, prirodnog svijeta iz kojeg čovjek potiče, vremena u kojem je bio čovjek i u kojem je imao dušu.

“Knjiga govori o tome da je intelekt prešao u ludilo, tehnika postala sredstvo, nauka postala haos, u stvari uči čovjeka da kroz život treba naučiti da gubi. Mi smo nijemi svjedoci svijeta koji se pred nama urušava, osuđeni da gubimo ne samo ljude sa kojima smo bliski i koje poznajemo, nego i dane i godine”, izjavio je Popović.

Marić: ” U januaru nastavljamo sa kulturnim aktivnostima – planirane dvije izložbe i tri promocije različitog tipa. “

Popović koji je porijeklom iz Vijačana, prvu zbirku pjesama izdao je 1985. godine. Objavio je više od 20 djela, a zbirka “Stablo ljubavi” sadrži oko 80 pjesama. Prvi recenzent zbirke “Stablo ljubavi” je jedan od najvećih poznavalaca daleko istočne misli u Evropi i univerzitetski profesor u Beogradu, Dušan Pajin.

Stihove je čitala Lana Zec.

PODIJELI