Prnjavor prva opština koja će isplatiti pomoć zdravstvu

0
112

Načelnik opštine Prnjavor, najavio je da će opština Prnjavor  biti prva lokalna zajednica koja će zdravstvenim radnicima isplatiti pomoć od po 500 KM, i pozvao prnjavorski Dom zdravlja da koliko sutra dostavi spisak zaposlenih radnika kako bi pomoć mogla biti isplaćena.

“Nakon što smo vidjeli da većina lokalnih zajednica planira isplatu pomoći zdravstvenim radnicima tokom sljedeće godine Prnjavor to može isplatiti već sutra”, izjavio je na press konferenciji načelnik ove opštine Darko Tomaš.

On napominje da je dok je SNSD imao većinu u Skupštini donesena odluka o izdvajanju 200.000 KM za Dom zdravlja i nabavku sanitetskog vozila ali da su u prethodnih nekoliko dana dobili dopis od aktuelnog rukovodstva ove zdravstvene ustanove da im trenutno nije prioritet nabavka vozila već da im je neophodnije jačanje ljudskih kapaciteta.

Tomaš je podsjetio da su Sindikati zdravstva uputili dopis lokalnim zajednicama u RS da se svim zdravstvenim radnicima isplati pomoć od po 500 KM zbog otežanih uslova rada uzrokovanih pandemijom korona virusa.

TV K3

PODIJELI