PRNJAVOR: Prvačićima podijeljeni časopisi „Pažljivko“

0
528

Direktor Agencije za bezbijednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić , uručio je saobraćajne bukvare i bojanke „Pažljivko“ učenicima prvog razreda koji pohađaju Osnovnu školu „Nikola Tesla“ i Osnovnu školu „Branko Ćopić“. Najavio je da će devet hiljada prvačića iz Republike Srpske dobiti ovaj materijal, gdje na zanimljiv način uče o saobraćajnim propisima i osnovama ponašanja u saobraćaju.

„Postoji jedna divna saradnja između nas i Agencije za bezbijednost saobraćaja Srbije. Tako smo došli na ideju da svi prvačići u Republici Srpskoj dobiju iste udžbenike koje koriste prvačići u Srbiji, a koji se odnose na bezbijednost saobraćaja. Čast nam je da smo u Prnjavoru koji ima dosta prvačića, a ove aktivnosti nastavljamo realizacijom pozorišne predstave za učenike od prvog do četvrtog razreda, koju radimo u saradnji sa Odjeljenjem gradske umjetnosti iz Banjaluke“ rekao je Krunić.

On je dodao da će naredni projekti obuhvatiti i više razrede osnovnih škola, ali da je u pripremi i program posebno kreiran za tinejdžere.

Za narednu godinu najavio je aktivnost „Zone škola“, koja ima za cilj zaštitu djece u zoni škola i sprečavanje gubitaka dječijih života u saobraćaju.

Direktor osnovne škole „Nikola Tesla“ Vojin Gluvić, rekao je za Radio Prnjavor da ova osnovna škola broji ukupno 84 prvačića, te da su danas svi dobili svoj primjerak priručnika.

Dodao je da pored učitelja, Policijska uprava Prnjavor provodi niz aktivnosti kako bi poboljšali bezbijednost učesnika u saobraćaju.

Gluvić je naglasio da đaci u višim razredima kroz predmet tehničko obrazovanje ali i saobraćajnu sekciju uče više o saobraćajnim propisima i bezbijednosti u saobraćaju.

Nikola, koji je učenik prvog razreda Osnovne škole „Branko Ćopić“ , za naš Radio je rekao da su se već sa učiteljicom upoznali sa saobraćajnim propisima, ali da se raduju novom udžbeniku.

Dvije prnjavorske osnovne škole zajedno sa direktorom Agencije za bezbijednost saobraćaja, posjetio je i načelnik opštine Darko Tomaš.

„ Zahvalnost direktoru Kruniću za posjetu školama „Nikola Tesla“ i „Branko Ćopić“. Udžbenici koji su danas podijeljeni poslužiće da se djeca na simpatičan način upoznaju sa svim pravilima koja važe u saobraćaju“ , izjavio je Tomaš.

On je najavio pomoć Agencije u smislu bezbijednog odvijanja saobraćaja u zoni škole, a za projekat koji će biti realizovan naredne godine odabrana je Osnovna škola „Nikola Tesla“.(nv)

 

prnjavorlive.info

PODIJELI