Prnjavor: RVI proslavili krsnu slavu (VIDEO)

0
292

Udruženje RVI opštine Prnjavor proslavilo je Krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog. Oni su ukazali na težak položaj ove populacije stanovništva, ali i na neizmjernu podršku koju im pruža lokalne zajednice i načelnik Darko Tomaš.

Ratni vojni invalidi dali su veliki doprinos stvaranju Republike Srpske, poručeno je sa jučerašnjeg obilježavanje krsne slave ovog udruženja Svetog Vasilija Ostroškog. Položaj RVI na području opštine Prnjavor nije zadovoljavajući kao i svagdje, ali je evidentan napredak, rekao je predsjednik Udruženja RVI Dragan Vrhovac.

Dodao je Vrhovac kako ovo Udruženje ima neizmjernu podrršku lokalne zajednice i načelnika Darke Tomaša, a predsjednik Skupštine opšrine Prnjavor koji je i prisustvovao slavaskoj svečanosti istakao je da će loklana zajednica nastaviti pružati podršku RVI.

Obilježavanju krsne slave Udruženja ratnih vojnih invalida prisustvovao je i direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić, koji je rekao kako sva udruženja proistekla iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata imaju poseban značaj, jer su ti ljudi bili spremni da žrtvuju svoje živote za Republiku Srpsku.

Krsna slava obilježena je uz tradicionalne običaje, osvećenjem slavskog žita i lomljenjem krsnog hljeba.

(TV K3)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here