PRNJAVOR-SAJAM FLORISTIKE: Svadbeni buketi iz Banje Kulaši

0
676

Banja Kulaši je domaćin Međunarodnog sajma floristike, koji se danas i sutra održava u prostorijama banjskog centra.

U okviru sajma biće organizovana predavanja o cvijeću, kao i načinu izrade svadbenih buketa, a predavač je dr Sabina Šegula, specijalista svadbene floristike, inače iz Slovenije i predstavlja firmu Flover akademi.

„Ja pružam mogućnost za edukaciju u zemljama u kojima imam mnogo prijatelja, već 20 godina se bavim edukacijom i ima dosta mogućnosti za saradnju“, rekla nam je dr Šegula. Ona kaže da je na jednom od sajmova upoznala  Danijelu Domuz iz Prnjavora,  što je stvorilo saradnju koja je rezultirala ovim događajem u Banji Kulaši.

„Pokazivaćemo osnovne tehnike za pravljenje buketa za svedbe. Prava definicija svadebnog buketa je da je bez vode 24 časa.Radićemo i  tzv „lejsti drške“, to su podloge za vjenčane bukete. Predstavićemo neke proizvode komapnije  Oazis, a stvorićemo mogućnost da cvjećari sve to ovdje i nabave, tako da ovo nije samo neka prezentacija, nego je ovo prilika da cvjećari nešto nauče i primjene u budućnosti.“ Kaže dr Šegula.

Na pitanje kako se osjeća u Banji Kulaši, dr Šegula je rekla kako je prijatno iznenađena, puno bolje nego što je očekivala, jer su  svi  vrlo prijatni i nasmijani, tako će se u Banji odraditi veoma dobar posao. Ona je pohvalila opštinu Prnjavor što podržava ovakvu edukaciju , kako kaže to znači da se u našoj lokalnoj zajednici brine u ljudima koji rade posao.

Prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here