PRNJAVOR: Saopštenje za javnost RJ “Elektrodistribucije” o kvarovima na mreži

0
2035

Nevrijeme, praćeno sniježnim padavinama koje je pogodilo Opštinu Prnjavor dana 13.01.2017. godine napravilo je veliku havariju na srednjenaponskoj (SN) i niskonaponskoj (NN) mreži.

TV K3

Svi radnici Elektrodistribucije su na terenu od ranih jutarnjih časova i rade na otklanjanju kvarova koji su nastali usred nevremena.

U noćnim časovima je došlo do kvara na postrojenju Prnjavor 110/20 kV pa je zbog toga na području čitave Opštine došlo do prekida u isporuci el. energije.

Svi srednjenaponski vodovi su nakon nevremena, tj. u jutarnjim časovima bili u beznaponskom stanju, a najveći broj kvarova je prouzrokovan usljed padanja stabala na vodove i pucanje el.energetskih vodova.

Ovim putem apelujemo na krajnje kupce el. energije da radnicima Elektrodistribucije omoguće pristup i sječu stabala na svojim parcelama koja svojim padom mogu prouzrokovati havariju na el.energetskim vodovima.

Do 18 časova radnici su uspjeli da vrate veliki dio ovih vodova u naponsko stanje.

Dijelovi srednjenaponskih vodova na kojima nisu otklonjeni kvarovi su:

– Stara Šibovska- dio SN voda od D.Grabika prema Gornjoj Ilovi.

– Stanari Vijačani- bez napona je ostalo 6 trafostanica ( Ljubić, Jošavica, Podljubić, Podvučijak, Kamenolom).

– Kojin Han- bez napona su Otpočivaljke, Novo Selo, Orašje

– Nova Šibovska- bez napona su 3 trafostanice (Maleševići 1,2 i Suvajci.

– U toku je otklanjanje kvarova na vodu Stari Hrvaćanikoji bi u večernjim časovima mogli biti pod naponom.

Radovi na otklanjanju preostalih kvarova biće nastavljeni u ranim jutarnjim časovima. Nakon stavljanja svih srednjenaponskih vodova pod napon biće nastavljeni radovi na otklanjanju kvarova na niskonaponskoj mreži, navodi se u saopštenju koje je medijima dostavio rukovodilac Službe tehničkih poslova Elektro-Prnjavora.

 

PODIJELI