PRNJAVOR – SASTANAK KOD GATARIĆA: Započet proces formiranja lobističke grupe, iako na sastanak nisu došli predstavnici SNSD-a

0
864

Sastanak o mogućnostima unapređenja i razvoja opštine Prnjavor, čiji je inicijator bio načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić održan je danas u krnjem sastavu, obzirom da se nisu odazvali Prnjavorčani koji su angažovani u višim organima vlasti iz redova SNSD-a.

Pored načelnika dr Siniše Gatarića i predsjednika Skupštine opštine Prnjavor Borka Lukanovića, sastanku su prisustvovali predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić, poslanik u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić, direktor Službe za poslove sa strancima u Ministarstvu sigurnosti BiH Dragan Mektić i direktor Privredne komore RS Borko Đurić. Na sastanku je dogovoreno da se načelnikova inicijativa o održavanju sastanka preimenuje u Forum o mogućnostima unapređenja i razvoja opštine Prnjavor sa karakterom lobističkog skupa, koji će u narednom periodu organizovano, kontinuirano i sinhronizovano raditi sa Opštinskom upravom, u cilju razvoja opštine Prnjavor.

Na današnjem Forumu definisani su i određeni ciljevi, koji se prije svega odnose na stavljanje u funkciju privredne zone Vijaka, kao osnovne pretpostavke za privlačenje stranih investitora i implementacije Strategije razvoja opštine Prnjavor do 2020. godine. Prisutni akteri su izrazili spremnost na nesebičnu pomoć za sve neophodne aktivnosti koje imaju za cilj razvoj i unapređenje Prnjavora.

Dogovoreno je, da se prihvati obrazloženje članova Valade RS o nemogućnosti prisustva današnjem sastanku zbog ranije preuzetih obaveza i da se započeti dijalog nastavi 17. aprila u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske sa početkom u 12.00 časova.

Na sastanak su bili pozvani predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović, ministri u Vladi RS Zlatan Klokić i Dane Malešević, poslanik u Narodnoj skupštini RS MiladinStanić, poslanik u Parlamentu BiH Momčilo Novaković, delegat Kluba iz reda ostalih naroda u Vijeću naroda RS Aleksandra Dalšašo – Lepir, predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Darko Tomaš, direktor Službe za poslove sa strancima u Ministarstvu sigurnosti BIH Dragan Mektić, direktor Instituta za zaštitu zdravlja RS Miodrag Marjanović, direktor Privredne komore RS Borko Đurić, savjetnik u Ministarstvu finansija RS Dalibor Tomaš i načelnik Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture RS Nataša Cvijanović, navodi se iz saopštenja Kabineta načelnika opštine Prnjavor.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here