PRNJAVOR: Savez nacionalnih manjina podržao Tomaša

0
699

Savez nacionalnih manjina Republike Srpske potpisao je danas koalicioni sporazum sa Opštinskim odborom Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ u Prnjavoru o podršci kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Darku Tomašu na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik Saveza i kandidat iz reda nacionalnih manjina za odbornika u Skupštini opštine Prnjavor Franjo Rover kaže da je Tomašu podršku dalo 90 odsto Udruženja koja djeluju u okviru Saveza na opštinskom nivou.

“Ovdje danas nisu samo oni koji imaju neke druge, prije svega, lične interese. Vjerujem da ćemo u narednom periodu sa Tomašem imati dobru saradnju, kakva je bila i ranije dok je bio načelnik opštine”, rekao je Rover.

On je dodao da SNSD-ov kandidat za načelnika zaslužuje podršku, između ostalog, i kao suosnivač i organizator festivala nacionalnih manjina i Međunarodne smotre folklora, jer su ti događaji u posljednje vrijeme loše organizovani.

“Nacionalne manjine su u tom smislu bile i ugrožene. Festival se ne održava onako kako se radilo prvih godina, a došli smo do nivoa da igramo na zelenom tepihu umjesto na bini”, rekao je Rover.

Iz Saveza sadašnjoj lokalnoj vlasti zamjere i smanjenje budžetskih izdvajanja za potrebe i aktivnosti nacionalnih manjina.

SNSD-ov kandidat za načelnika opštine Darko Tomaš, nakon potpisivanja sporazuma, rekao je da mu je drago što ljudi prepoznaju iskrene namjere i pobjedničku ekipu, zbog čega dobija sve širu podršku.

On je najavio da će sličan sporazum do kraja sedmice biti potpisan sa još jednim političkim subjektom koji djeluje na području opštine Prnjavor.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here