PRNJAVOR: Savjetodavno predavanje za proizvođače svinja

0
1856

Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opštine Prnjavor organizovalo je danas savjetodavno predavanje za poljoprivrede proizvođače koji se bave uzgojem rasplodnih i tovnih svinja.

Predavanje je održano na farmi poljoprivrednog proizvođača Rajka Popovića iz Donjih Palačkovaca. Tema predavanja je prašenje kramača i odgoj prasadi na sisi, a predavač je profesor dr Stoja Jotanović sa Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci. Predavanju je prisustvovalo oko 25 poljoprivrednih proizvođača.

DSC09997U sistemu opštinskih podsticaja nalazi se oko 30 poljoprivrednih proizvođača koje se bave uzgojem rasplodnih i tovnih svinja. Najveći broj poljoprivrednih proizvođača koji je nalaze u sistemu podsticaja, a koji se bave uzgojem rasplodnih svinja ima od 10 – 50 rasplodnih svinja, a dva poljoprivredna proizvođača imaju preko 60 rasplodnih svinja. Kada su u pitanju poljoprivredni proizvođači koji se bave uzgojem tovnih svinja, četiri imaju od 50 – 70 tovnih svinja, dva imaju od 30-50 tovnih svinja, a najveći ima preko sto tovnih svinja. prnjavorlive.info

PODIJELI