PRNJAVOR: SDS predvodi novu skupštinsku većinu

0
484

U prnjavorskom opštinskom parlamentu došlo je do formiranja nove skupštinske većine, koju čine 16 odbornika, potvrdio je to na konferenciji za novinare, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma, Milan Petrović predsjednik Opštinskog odbora Srspke demokratske stranke.

“Ovu skupštinsku većinu nismo formirali da bi zamjenili dva ili tri odbornika u rukovodstvu Skupštine, već da realizujemo projekte, kojima će građani biti ponosni, a koji su do sada stagnirali ili nisu uopšte rađeni”, rekao je Petrović. On je najavio pokretanje nekih od projekata kao što je vodosnabdjevanje u mjesnim područijima, Potočani, Kremna, Štrpci, Popovići, Kulaši, Gornja Mravica, Čorle i Babanovci koji se nalaze kilometar od grada Prnjavora. “Mi nećemo raditi kao što radi SNSD u nekim drugim sredinama, naime mi ćemo podržati sve što dobro predloži načelnik, a što je u interesu građana opštine Prnjavor. Nije samo riječ o podršci, nego će ova skupštinska većina biti predlagač mnogih dobrih stvari za Prnjavor” istakao je Petrović.

Petrović je potvrdio da će prema potpisanom sporazumu novi predsjednik Skupštine opštine biti diplomirani ekonomista Mirko Bukvić, odbornik koji je do sada djelovao u okviru NDP-a, a njegov potpredsjednik odbornik iz više skupštinskih saziva, Milorad Kondić. Oni su u svom obraćanju izrazili opštimizam po pitanju budućeg rada u Skupštini opštine Prnjavor.

Podršku novoj većini dao je i predsjednik OO DNS Prnjavor, Dragan Radić čija partija učestvuje sa tri odbornika u novoj većini.

Potpisivanju sporazuma o političkom djelovanju nove skupštinske većine u Prnjavoru, prisustvovao je i prvi čovjek SDS-a, Mirko Šarović koji je rekao da je svojim dolaskom želio da iskaže podršku novoj većini u Prnjavoru koju predvodi SDS. “Današnji dan možda ne bi trebalo da se pokvari, ali sa kakvim su pritiscima bili suočini svi ovi ljudi, vjerovatno će se pričati sedmicama ispred nas.”  Šarović je poručio odbornicima da će Srpska demokraska stranka biti pouzdan partner i da je ovdje riječ o dugoročnim ciljevima. “Poruka građanima je da ne brinu, jer će ova većina da radi u njihovom interesu i ova većina predstavlja najveći dio podrške građana i ja vjerujem da ova većina može da donese dobre stvari Prnjavoru”, rekao je Šarović.

On je naglasio da je Prnjavor, jedna u nizu lokalnih sredina u kojima je preuzeta skupštinska većina i da se na tome neće stati. “Sve ovo od Banjaluke do Bijeljine je dio skupštisnke većine ili ima načelnik iz redova SDS-a i partnera, to znači i Banjaluka i Prnjavor, Derventa, Brod, Modriča, Šamac, Lopare, Ugljevik, Bijeljina, znači to je najveći dio u komadu gdje kao cijelina imamo učešće u vlasti”, naglasio je Šarović.

Uz devet odbornika SDS-a, novu većinu čine još tri odbornika iz DNS-a, te odbornici Bukvić, Kondić, Šljivić i Deket.

prnjavorlive.info

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here