Prnjavor – Skupština opštineLUKANOVIĆ: REALIZOVANO VIŠE OD 95 ODSTO SKUPŠTINSKIH PROGRAMA

0
577

 

Skupština opštine Prnjavor održala je u protekle četiri godine 49 redovnih sjednica, što su postigle samo rijetke lokalne zajednice u Republici Srpskoj, a realizovano je više od 95 odsto skupštinskih programa, rekao je predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović.
On je, nakon današnje posljednje sjednice Skupštine opštine u ovom sazivu, rekao da je bilo određenih problema u radu, ali da su oni riješeni.

“Imali smo odborničke grupe koje su zainteresovane za rad. U skupštinskoj većini su bili SDS, radikali, NDP, socijalisti, DNS, odbornik nacionalnih manjina. Bila je to grupacija različitih političkih ideologija, koja je spremna da doprinese razvoju opštine”, istakao je Lukanović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Goran Zemun kaže da su odbornici ove stranke tokom opozicionog djelovanja u lokalnoj skupštini ukazivali određenim prijedlozima i kritikama na propuste u radu skupštinske većine i načelnika opštine.

“Građani bi trebalo da procijene na predstojećim izborima da li smo dobro radili”, kaže Zemun.

Slaviša Jenjić iz SDS-a smatra da je rad u skupštini u protekle četiri godine bio efikasan jer je održano 49 redovnih i šest posebnih sjednica, te da su se svi odbornici trudili da doprinesu donošenju što kvalitetnijih odluka i zaključaka.

Odbornik PDP-a Brano Žunić ocijenio je današnju sjednicu kao besmislenu.

“Isključivi cilj ove sjednice bio je da se pokaže da su Socijalistička partija i DNS u stvari lažno potpisali sporazum podrške jednom od kandidata za predstojeće izbore”, tvrdi Žunić.

On je rekao da je PDP u Skupštini opštine u prethodnom periodu bio najaktivniji.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da je današnja sjednica Skupštine opštine dokaz demokratije, ali i snage dosadašnje skupštinske većine.

“Trudili smo se da radimo čestito, pošteno, transparentno, u interesu naših građana”, naglasio je Gatarić.

U sazivu Skupštine opštine Prnjavor, u mandatu od 2012. do ove godine, bilo je 29 odbornika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here