Prnjavor: Slobodno 51 mjesto u julskom upisnom roku

0
313
ID:67097071

U srednjim školama u Prnjavoru u julskom upisnom roku ostalo je slobodno još 51 mjesto, od čega 32 u Centru srednjih škola “Ivo Andrić” i 19 u Gimnaziji.

Iz Centra srednjih škola precizirali su da od slobodnih mjesta za buduće srednjoškolce imaju jedno kod zanimanja auto-mehaničar, četiri za zanimanje električar-elektroinstalater, po osam na smjerovima prehrambeni prerađivač i obrađivač metala rezanjem, te 11 slobodnih mjesta za zanimanje limar.

“U novoj školskoj godini imamo dva zanimanja sa liste deficitarnih – obrađivač metala rezanjem i bravar-zavarivač, a učenici koji ih upišu dobiće mjesečnu stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u iznosu od 100 KM i biće im plaćeni troškovi prevoza tokom nastavne godine”, saopšteno je iz Centra srednjih škola.

U junskom roku u prvi razred ove srednje škole upisana su ukupno 184 učenika, koji su raspoređeni u četiri područja rada i 13 zanimanja.

Iz prnjavorske Gimnazije saopšteno je da imaju pet slobodnih mjesta na opštem smjeru i 14 na društveno-jezičkom.

Dokumenti za upis u julskom roku biće primani od 5. do 7. jula, a rezultati će biti objavljeni 9. jula.

Od 12. do 16. jula kandidatima koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje biće omogućen upis u struke i zanimanja gdje ima slobodnog mjesta.

/SRNA/

PODIJELI