Prnjavor: Služeni molebani u dvije gradske crkve (FOTO)

0
522

Pravoslavni vjernici na području opštine Prnjavor prisustvom molebanima u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru i Hramu Svetog Save u prigradskom naselju Slatina obilježili su ulazak u Novu 2020. godinu po julijanskom kalendaru.

Protojerej-stavrofor Duško Drinić istakao je da se u porti Hrama Svetog Georgija pravoslavna Nova godina dočekuje 13. godinu zaredom.

“Parohijani svake godine dođu u velikom broju. Ulazak u novo Ljeto Gospodnje obilježavamo prije svega molitvom u ponoć, a potom i uz druženje naših vjernika, obezbjeđenu muziku, sendviče, vino i čaj”, rekao je nakon molebana starješina ovog hrama za Srnu.

On je podsjetio da se danas obilježavaju još dva velika pravoslavna praznika Obrezanje Isusa Hrista i Sveti Vasilije Veliki, domaćinima koji slave ovog Božijeg ugodnika čestitao krsnu slavu, a svim pravoslavcima poželio srećnu i blagoslovljenu 2020. godinu.

“Kroz ovaj život moramo se potruditi da činimo ono što je Bogu ugodno, da budemo odgovorni kroz svoje obaveze i poslove koje svakodnevno obavljamo, a onda će doći i sreća, blagoslov i uspjeh”, poručio je Drinić.


Molebanu u ovom Hramu prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je uputio čestitku svim pravoslavcima uz želju da Nova godina bude uspješnija i naprednija nego prethodna.

“Želim posebno da zahvalim Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja 13. godinu organizuju ovu lijepu manifestaciju, a svim građanima želim mnogo zdravlja, uspjeha i sreće na ličnom i poslovnom planu”, rekao je Tomaš.

srna

PODIJELI