Prnjavor: Smrtno stradao sedamdesetdevetogodišnjak

0
1643

Pripadnici banjalučkog Centra javne bezbjednosti /CJB/, u saradnji sa vatrogasnim službama, u protekla četiri dana na području sedam opština i grada Banjaluka izvršili su uviđaj na 11 lokacija na kojima su, zbog nepažnje vlasnika, izbili požari u kojima je jedno lice smrtno stradalo.

Požari su registrovani na području opština Ribnik, Laktaši, Čelinac, Kotor Varoš, Prnjavor, Srbac, Kneženo i grada Banjaluka, a juče u 16.15 časova smrtno je stradao sedamdesetdevetogodišnjak iz Prnjavora čiji su inicijali N.P, saopšteno je iz CJB Banjaluka. 

U saopštenju se navodi da će policija, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, preduzeti mjere na utvrđivanju elemenata krivičnog djela i odgovornosti lica za koja se posumnja da su nemarnim ponašanjem izazvala požare. 

CJB Banjaluka, s obzirom na temperaturu koja pogoduje izazivanju i širenju vatre, apeluje na sve građane, a naročito na poljoprivrednike i šumske radnike da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne spaljuju ostatke žitarica i drvenog otpada u blizini šumskih kompleksa i zasada jer može doći do požara koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana. 

Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja. 

Posebnu opasnost predstavlja nekontrolisano spaljivanje gorivog materijala u blizini šumskih kompleksa i zasada, a u većini slučajeva vatra se prenese na šumske komplekse prouzrokujući veliku materijalnu štetu. 

Iz CJB Banjaluka pozivaju građane da o svim saznanjima u vezi sa nekontrolisanim širenjem vatre odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili najbližu Policijsku stanicu na broj 122.

SRNA

PODIJELI