Prnjavor: Smrtno stradao sedamdesetdevetogodišnjak

0
1473

Pripadnici banjalučkog Centra javne bezbjednosti /CJB/, u saradnji sa vatrogasnim službama, u protekla četiri dana na području sedam opština i grada Banjaluka izvršili su uviđaj na 11 lokacija na kojima su, zbog nepažnje vlasnika, izbili požari u kojima je jedno lice smrtno stradalo.

Požari su registrovani na području opština Ribnik, Laktaši, Čelinac, Kotor Varoš, Prnjavor, Srbac, Kneženo i grada Banjaluka, a juče u 16.15 časova smrtno je stradao sedamdesetdevetogodišnjak iz Prnjavora čiji su inicijali N.P, saopšteno je iz CJB Banjaluka. 

U saopštenju se navodi da će policija, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, preduzeti mjere na utvrđivanju elemenata krivičnog djela i odgovornosti lica za koja se posumnja da su nemarnim ponašanjem izazvala požare. 

CJB Banjaluka, s obzirom na temperaturu koja pogoduje izazivanju i širenju vatre, apeluje na sve građane, a naročito na poljoprivrednike i šumske radnike da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne spaljuju ostatke žitarica i drvenog otpada u blizini šumskih kompleksa i zasada jer može doći do požara koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana. 

Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja. 

Posebnu opasnost predstavlja nekontrolisano spaljivanje gorivog materijala u blizini šumskih kompleksa i zasada, a u većini slučajeva vatra se prenese na šumske komplekse prouzrokujući veliku materijalnu štetu. 

Iz CJB Banjaluka pozivaju građane da o svim saznanjima u vezi sa nekontrolisanim širenjem vatre odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili najbližu Policijsku stanicu na broj 122.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here