Prnjavor – SO: OČEKIVANI PRIHOD OD EKSPLOATACIJE ŠUMA OKO 220.000 KM

0
639

 

U opštini Prnjavor prema planu utroška sredstava od prihoda koji potiču od eksploatacije šuma očekuje se oko 220.000 KM, od čega će oko 50.000 KM biti utrošeno za nabavku i ugradnju posipnog materijala, a oko 170.000 KM za asfaltiranje putnih pravaca u mjesnim zajednicama iz kojih je najviše izvezeno drvnih sortimenata.
Nakon usvajanja plana na današnjem zasjedanju Skupštine opštine /SO/ načelnik opštine Darko Tomaš rekao je da su dobijene sve potrebne saglasnosti od nadležnog ministarstva, a prema uputstvima iz Šumskog gazdinstva “Gradiška” o procentima raspodjele.

Tomaš je istakao da će biti pokrenut postupak javne nabavke, a kada građevinska sezona počne i realizacija na terenu.

Od važnijih tema o kojima su danas odlučivali odbornici lokalne skupštine Tomaš je izdvojio i usvajanje plana raspodjele sredstava sportskim kolektivima.

“Sportski klubovi imaju obavezu da Skupštini u roku od 30 dana dostave finansijski izvještaj za 2018. godinu, koji uključuje utrošena sredstva dobijena iz opštinskog budžeta, ali i prihode ostvarene od članarina i donacija”, istakao je Tomaš.

Prema njegovim riječima, opština godišnje izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta, zato je važno da znaju da li postoji zadovoljstvo sportista i roditelja, jer ako opština daje novac ne bi trebalo da i roditelji daju dodatna sredstva, a mora se znati i za šta su ta sredstva utrošena.

Tomaš je rekao da su u opštini zadovoljni rezultatima koje sportisti postižu, a da su stvoreni preduslovi da se sa kvalitetnim radom nastavi i u ovoj godini.

“Neophodno je raditi na izgradnji infrastrukture, a prije svega sportske dvorane i atletske staze kako bi se sport dalje razvijao”, naveo je Tomaš, koji je najavio i održavanje posebne sjednice SO na kojoj će se raspravljati o sportu.

Predsjednik SO Željko Simić podsjetio je da su danas usvojeni i izvještaj o rješavanju pitanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite, izvještaj o radu stalnih radnih tijela i odbora SO i nekoliko tačaka koje se odnose na stambeno-komunalne poslove i odjeljenje za urbanizam.

Šef odborničkog kluba SDS Slaviša Jenjić rekao je da će ova partija, koja djeluje u opoziciji, uvijek podržavati dobra rješenja, kao što je bilo i na današnjoj sjednici, ali istovremeno biti i kritična s ciljem stvaranja boljih, kvalitetnijih rješenja, odluka i funkcionisanja same opštine.Srna

PODIJELI