PRNJAVOR – SPORT: POČEO 12. DžUDO FESTIVAL „MALA EVROPA“

0
487

U organizaciji Džudo kluba /DžK/ „Soko – M“ Prnjavor u Sportskom rekreativnom centru „Borik“ treninzima mlađih kategorija počeo je četvorodnevni kamp i program 12. Internacionalnog džudo festivala „Mala Evropa“.

Predsjednik kluba Živko Milijaš rekao je u izjavi Srni da je ovaj, sada već tradicionalni avgustovski sportski događaj, okupio u Prnjavoru oko 200 takmičara iz osam zemalja, među kojima i džudiste iz Moldavije.

„Treninzi se rade u dvije grupe, mlađa i starija, i predstavljaju pripreme za Svjetsko prvenstvo u Zagrebu. Osim džudo kampa održaće se i seminar za trenere na temu značaja džudoa u ostalim vrstama sporta“ , pojasnio je Milijaš.

Milijaš je govoreći o zainteresovanosti mladih za sport istakao da je u današnje vrijeme veoma teško motivisati djecu i da je to više odluka roditelja.

„U ovom sportu postoji određena etika, džudista mora da pozdravi, da se pokloni, da pokaže uvažavanje prema protivniku i okruženju. Mi možemo biti zadovoljni jer imamo dosta članova, a posebno je interesantno da nam se poslednjih godina sve više javljaju djevojčice“ , rekao je on za Srnu.

Milijaš je napomenuo da je klub za rad sa djevojčicama angažovao trenera Milicu Krajišnik, kao i da će od jeseni imati još jednog mlađeg trenera.

„Imamo odlične uslove za rad koje prate i odlični rezultati. Prošle godine smo bili četvrti među 40 klubova u Republici Srpskoj, da smo mogli učestvovati na svim takmičenjima sigurno bi rezultati bili još bolji“ , kaže Milijaš.

Iz DžK „Soko – M“ pozvali su sugrađane da narednih dana porodično posjete džudo kamp u Sportskom rekreativnom centru Borik u Prnjavoru, borave sa djecom u prirodi, kao i da u subotu, 19. avgusta bodre učesnike međunarodnog džudo turnira.

PODIJELI