Prnjavor: Srednjoškolsko obrazovanje završilo 238 učenika

0
216

U Centru srednjih škola “Ivo Andrić” u Prnjavoru školovanje je završilo 238 učenika, a za narednu školsku godinu planiran je upis devet odjeljenja sa ukupno 216 učenika.

Đaci generacije su Željana Todić i Jovana Vuković. Todićeva je maturant na ekonomsko-tehničkom smjeru i dobitnik Vukove diplome, a Vukovićeva učenica tehničkog smjera.

Direktor škole Mirela Milijaš rekla je Srni da je ovo uspješna generacija učenika.

“Imali smo 11 odjeljenja sa velikim brojem učenika i mislim da se to više neće ponoviti jer nam je broj upisanih i izlaznih odjeljenja u stalnom padu” , navela je Milijaševa.

Ona je podsjetila da je ova škola prošle sedmice organizovala Dan otvorenih vrata za učenike devetih razreda sa područja opštine koji su imali priliku da se upoznaju sa zanimanjima koja su predviđena školskim programom u 2019/2020. godini.

U Centru srednjih škola “Ivo Andrić” postoje četiri smera – ekonomija, pravo i trgovina, poljoprivreda i prerada hrane, te mašinstvo, obrada metala i elektrotehnika.

Matursko veče za učenike CSŠ “Ivo Andrić” biće održano sutra, a diplome će im svečano biti uručene 20. juna u Domu kulture.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here