PRNJAVOR – STANICA POLICIJE: “Petarde nisu igračke – ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik”!

0
887

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, Policijska stanica Prnjavor upozorava i apeluje na građane da se uzdrže od upotrebe oružja i pirotehničkih sredstava. 

Iz Stanice policije Prnjavor upozoravaju roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava, da petarde nisu igračke, da ne postoji bezopasna pirotehnika i da je prethodnih godina usljed nezakonite i nestručne upotrebe zabilježeno više slučajeva povređivanja sa lakšim i težim posledicama po zdravlje građana.

Podsjećamo građane da se nabavkom i prodajom eksplozivnih materijala i pirotehničkih sredstava mogu baviti samo pravna lica i preduzetnici koji su registrovani za vršenje te djelatnosti i koji za to dobiju odobrenje nadležene organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Zabranjena je upotreba pritehničkih sredstava u zatvorenim prostorijama i u prostorijama gdje se okuplja veći broj lica i na način kojim se izaziva uznemirenost građana, navodi se u apelu koji smo dobili iz Stanice policije Prnjavor.

prnjavorski.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here