Prnjavor – Stanovi za 12 boračkih porodica

0
965

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić, juče je potpisao sporazum o izgradnji boračke zgrade sa sa predstavnicima Ministarstva za rad i boračko invalidsku zaštitu, Republičke direkcije za obnovu i razvoj i predstavnikom kompanije iz Broda koja će izvoditi radove.

“Sporazumom je predviđeno da se izgradi 12 stambenih jedinica, šest jednosobnih stanova i šest garsonjera za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, čime bi praktično u opštini Prnjavor bilo privedeno kraju stambeno zbrinjavanje ove kategorije stanovništva” kazao je Gatarić.

Gatarić je izrazio razočarenje što potpisivanju sporazuma o izgradnji boračke zgrade nije prisustvovao niko od predstavnika izvršne vlasti sa republičkog nivoa.

Opština Prnjavor se potpisanim sporazumom obavezala da će obezbijediti lokaciju za izgradnju boračke zgrade, kao i projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, te sve neophodne komunalne i druge priključke.

Predviđena lokacija za izgradnju stambene zgrade za boračke kategorije je kod već postojeće pored magistralnog puta, a tačan datum početka radova odrediće Republička direkcija za obnovu i razvoj.

Izgradnja će trajati 70 dana, radovi su povjereni brodskom preduzeću “Gradnja”, a vrijednost posla je 270.000. KM

PODIJELI