PRNJAVOR: Stiglo 29 Prnjavorčana iz Tirola

0
407

Grupa od oko 50 građana BiH napokon je iz austrijskog Tirola stigla u Bosnu i Hercegovinu. U jutarnjim časovima, austrijski prevoznik je putnike, čiji je prevoz organizovala ambasada BiH u Austriji, ostavio na graničnom prelazu Gradiška. Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite sve građane su smjestili u karantin odakle su u toku dana smješteni u svoje lokalne zajednice. Među pristiglim putnicima je 30 Prnjavorčana.

TV K3

Pristigli Prnjavorčani iz Tirola su danas u popodnevnim časovcima prevezeni i smješteni u opštinske karantine. Njih 20 su autobusom u kasnim popodnevnim časovima prevezeni do karantina, a devet ih je, upratnji policije,  stiglo u karantine u svojim automobilima.

S obzirom da se proširuju potrebe za karantinima,  opštinski štab za vanredne sitaucije je donio odluku da se otvori novi karantin u Prnjavoru, a radi se o hostelu „Vinčić“. Pristigli Prnjavorčani će biti smješteni na ovu lokaciju, kao i karantin u hotelu „Novi nacional“. U Prnjavoru se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 66 osoba. U protekla 24 časa nije bilo kršenja samoizolacije, a četiri osobe su kaženjene zbog mjera zabrane okupljanja. Načelnik Tomaš ponovo je apelovao na stanovnike da se stiktno pridržavaju svih propisanih mjera.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here