Prnjavor: Stipendije za 13 učenika 

0
502

U Prnjavoru je danas potpisan ugovor između 13 učenika i organizacije ,,Hastor”. Stipendije Fondacije ,,Hastor” dobilo je 10 učenika srednje i tri učenika koji pohađaju osnovnu školu.

Među onima koji su dobili stipeniju Fondacije ,,Hastor” je Bogadana Kosić iz Prosjeka koja pohađa drugi razred srednje škole smijer ekološkog tehničara. Njen otac Zlatko kaže kako su prvi put korisnici ove stipendije, smatrajući kako je ona korisna jel popravlja kućni budžet porodica.

U ime svoje kćerke Nedeljke Dragojević koja je inače prvi razred srednje medicinske škole stipendiju je potpisao njen otac Siniša. On kaže kako su korisnici stipendije već šestu godinu i kako se nada da će to biti i u narednom periodu.
Direktor Fondacije ,,Hastor” Seid Fiuljanin kaže kako ova fondacija postoji još od 2006.godine navodeć da su na teritoriji Prnjavora prisutni još od 2007.godine ističući da su od tada pomogli mnogim đacima i studentima.

Podsjeća da postoje dva uslova za apliciranje za stipendiju a to je socio-ekonomski status pri čemu oba roditelja nemaju stalnih primanja i dobar prosjek đaka i studenata.

Fiuljanin ističe i da đaci koji pohađaju osnovnu školu dobijaju na godišnjem nivuo 1.200 KM dok srednjoškolci dobijaju 1.800 KM a studenti 3.000 KM.


Kaže i da oni daju i stipendije koji se odnosi na volontiranje i mentorski rad podsjećajući da se kroz te volonterske i mentorske sate, učenik i student osposobljava za život.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da svaka pomoć uspješnim učenicima ali i njihovim porodicama uvijek mnogo znači pri čemu se još jednom zahvalio Fondaciji ,,Hastor” na dugogdišnjoj saradnji.
Kaže kako je ovo značajno u popravljanju standarda mnogih porodica, pri čemu je istakao nadu da će se saradnja sa Fondacijom ,,Hastor” zadržati i u narednom periodu.

PODIJELI