Prnjavor – stipendijeFONDACIJA “HASTOR” POMAŽE 25 UČENIKA I STUDENATA

0
627
SAMSUNG CSC

Fondacija “Hastor” dodijela je na području opštine Prnjavor 22 stipendije za učenike osnovne i srednje škole u ovoj školskoj godini, a ugovori su potpisani danas.

Ugovori za tri studentske stipendije potpisani su na samom početku školske godine.

Seid Fijuljanin, direktor ove fondacije koja podržava i osnažuje djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama, podsjetio je da su na području opštine Prnjavor prisutni već devetu godinu.

“Činjenica da sa nekim učenicima stipendiju potpisujemo i po deveti put nam pokazuje da su djeca motivisana da rade i uče, da se zalažu za ono što mi smatramo osnovnim vrijednostima, a to su izuzetan uspjeh u školi, primjerno vladanje, kao i redovno volontiranje svakog mjeseca minimalno po 10 časova”, naveo je on.

Fijuljanin je precizirao da se na volonterskim sastancima nastoji postići da se djeca što više uključuju u rad lokalne zajednice, da uče i zalažu se.

“Želimo da kada postanu akademski građani budu svjesni da je njima u nekom trenutku neko pomogao i da u skladu s tim i oni pomažu drugima. Na taj način nadamo se da gradimo neko bolje društvo u više od 110 opština u kojima smo prisutni sa između 1.825 i 1.850 stipendija u ovoj školskoj godini” , rekao je Fijuljanin.

Potpisivanju ugovora o stipendiranju prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je izrazio zahvalnost Fondaciji i naglasio da je zajednički cilj lokalne zajednice i Fondacije promocija mladih ljudi i njihovog obrazovanja.

“Ovo je istovremeno i značajna pomoć za socijalno ugrožene porodice”, dodao je Tomaš.

Učenica devetog razreda Osnovne škole “Meša Selimović” iz naseobine Lišnja Alisa Halilić stipendiju prima već šestu godinu.

“Odličan sam učenik i smatram da se uz malo truda i rada sve može postići. Ova stipendija nam pomaže da kupimo autobusku kartu do škole, užinu, topli obrok i druge potrebne stvari za školu”, rekla je Alisa.

Iz Fondacije “Hastor” osnovci, po osnovu stipendija, primaju 1.200 KM, srednjoškolci 1.800 KM, a studenti 3.000 KM godišnje.

Za osnovce i srednjoškolce konkurs je otvoren tokom cijele godine, s tim ako žele da budu kandidati za narednu školsku godinu molbu moraju poslati do januara, dok se za studente konkurs oglašava krajem oktobra ili u novembru.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here