PRNJAVOR: Sve spremno za snježene padavine

0
527

Opština Prnjavor ima trogodišnji ugovor sa preduzećem Kusić putevi za zimsko održavanje lokalnih puteva i gradskih ulica, kao i svih pješačkih površina u naseljenom mjestu Prnjavor.

„Kako nas je informisao izvođač radova na poslovima  zimskog održavanja, oni su spremni za svaki vid intervencije koja bude bila potrebna što se tiče uklanjanja snijega i spriječavanju pravljenja poledice na kolovozima“, rekao je gostujući u emisiji Razgovor sa povodom, Dalibor Preradović načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove opštine Prnjavor.

Riječ je o velikom poslu, jer se tokom zime čisti oko 35 kilometara gradskih ulica, uz trotoare i parking prostori, a na seoskom području čistimo oko 300 kilometara puteva podijeljenje u tri reda, odnosno prioriteta.

„Lokalni putevi su oni putni pravci na kojima se odvija saobraćaj javnog prigradskog prevoza i ti putevi moraju biti dovedeni u stanje da su bezbjedni za saobraćanje autobusa, kako bi naši građani mogli doći na posao ili djeca u školu“, kaže Preradović.

Međutim, on napominje da ukoliko dođe do velikih snježnih padavina, građani se na putevima manjeg prioriteta sami organizuju , a kada oni nisu u mogućnosti da obezbjede prohodnost, zatraže od nas pomoć i po pravilu nije problem da se interveniše.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here