Prnjavor: Tomaš organizovao prijem za 11 studenata

0
413

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš upriličio je danas prijem za 11 studenata koji su prošle godine konkurisali za studentsku nagradu i dobili nagradno putovanje u Milano.

Tomaš je podsjetio da je zajedničko studentsko putovanje u Italiju bilo predviđeno krajem februara i početkom marta, ali zbog epidemiološke situacije usljed pojave virusa korona nije moglo biti realizovano.

„ Odlučili smo da ipak ove mlade ljude nagradimo i da im umjesto putovanja uručimo novčanu protivvrijednost“ , rekao je Tomaš.

On je izrazio je zadovoljstvo što je opština Prnjavor prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je prije tri godine uvela dodjelu studentske nagrade, ali i najavio da će novi javni poziv za ovu godinu biti raspisan za mjesec dana.

Mirjana Preradović koja se školuje na Likovnoj akademiji u Banjaluci kaže da su ovakve nagrade potvrda cjelokupnog rada i zalaganja kako na fakultetu tako i tokom cijelog školovanja, dok student Elektrotehničkog fakulteta u Novom Sadu Slađana Savković smatra nagradu motivacijom za dalje napredovanje.

/Srna/

PODIJELI