Prnjavor tri sata bez struje

0
292

Tokom izvođenja radova na trafostanici za dlaku izbegnuta velika tragedija. Od strujnog udara povređen radnik, srećom, zadobio samo opekotinu ruke. Snaga od 110 kilovata oborila ga na zemlju.

RADNIK “Elektroprenosa BiH” M. V. (49), iz Banjaluke, tokom izvođenja radova na trafostanici u Prnjavoru povređen je od strujnog udara i zadržan je na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci. Nezgoda je prouzrokovala tročasovni nestanak električne energije na prnjavorskom području, a iz policije je potvrđeno da je M. V. povređen u sredu oko 10 časova na trafou u Ulici Jovana Dučića.

– U toku je uviđaj, kojem prisustvuju inspektori zaštite na radu da bi bile utvrđene okolnosti u vezi sa navedenim događajem, a o svemu je obavešten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“Novosti” iz izvora upućenog u ovaj slučaj saznaju da je za dlaku izbegnuta tragedija. Srećna je okolnost da je radnik pri vršenju radova bio dobro zaštićen radnim odelom. No, uprkos tome, opečen i oboren je na zemlju usled strujnog udara od 110 kilovata sa trafostanice.

Inspektori nastoje da rasvetle okolnosti kako je došlo do havarije, odnosno povrede radnika, nakon čega je došlo do tročasovnog isključenja struje radi uviđaja.

– Sanitetskim vozilom Doma zdravlja Prnjavor u 11.05 u Urgentni centar UKC RS primljen je pacijent M. V. (49). Prema rečima dr Dragana Rakanovića, načelnika Urgentnog centra, pacijent je zadobio opekotinu leve ruke, a u toku je dalja dijagnostička obrada pacijenta. Njegovo zdravstveno stanje zasada je stabilno i on ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju – saopšteno je u sredu “Novostima” iz UKC RS.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here