Prnjavor: Trijumfovale ekipe iz Hrvatske i Slovenije

0
704

Ekipe iz Hrvatske u ženskoj i iz Slovenije u muškoj konkurenciji pobjednici su 13. Kupa jadransko-podunavskih zemalja “Lov ribe udicom na plovak”, održanog ovog vikenda na jezeru Drenova u opštini Prnjavor.

Član Sportsko-ribolovnog kluba “Agram” iz Zagreba Ivona Majslec kaže da je takmičenje proteklo u dobroj atmosferi i lijepom druženju.

“Stekli smo neka nova prijateljstva, iz Prnjavora nosimo lijepe uspomene i nadam se da ćemo se ponovo ovdje vratiti”, rekla je ona.

Uroš Mali, član ekipe iz Slovenije koja je trijumfovala na Kupu, kaže da je takmičarska staza bila vrhunski pripremljena, a pohvalio je i prirodne uslove na samom jezeru.

“Jezero je vrlo dobro i ima dosta raznovrsne ribe”, kaže Mali.

Pehare i priznanja pobjednicima uručio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je rekao da je održavanjem ribolovnog Kupa Prnjavor pokazao da ima kapacitet i mogućnosti da organizuje velika takmičenja.

“Uvjeren sam da se Sportsko ribolovno društvo `Ukrinski cvijet` pokazalo kao odličan domaćin. Takmičenje je proteklo bez problema. Nastojaćemo da, vođeni ovim dobrim iskustvom, podnesemo kandidaturu za neka naredna takmičenja višeg ranga”, kaže Tomaš.

Na 13. Kupu Jadransko-podunavskih zemalja učestvovalo je 16 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Organizator Kupa je Sportski ribolovni savez BiH, a suorganizator Sportsko ribolovno društvo “Ukrinski cvijet” iz Prnjavora.

(Srna)

PODIJELI