Prnjavor: “Trojka iz bloka” na Trgu srpskih boraca (FOTO)

0
1305
Na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru sinoć je održana sportsko- humanitarna manifestacija pod nazivom “Trojka iz bloka” koju organizuje humanitarna organizacija “Srbi za “Srbe”. Ovo je prva u nizu manifestacija ovog tipa u Republici Srpskoj a plan im je da obiđu 12 gradova Srpske.

“Trojka iz bloka” je do sada kroz različite humanitarne turnire, okupivši preko 20.000 takmičara, prikupila više od 210.000 evra od čega je izgrađeno i renovirano 30 kupatila, 15 kuća i jedno porodilište i jedna zdravstvena ambulanta. Ovoj akciji pridružio se i Prnjavor. Generalni sekretar humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” RS, Saša Vidović” istakao je da je ovo sportko- humanitarna manifestacija takmičenja u brzom šutiranju trojki a sav prikupljeni novac ide za porodice sa petoro I više djece na području RS, Srbije I svuda gdje živi srpski narod.

“Obzirom da je ovo prvi put u Prnjavoru više smo nego zadovoljni, sjajan odziv ljudi, lijepo veče, sve je na svom mjestu. Ovo je prvi turnir u RS ove godine a imamo ih ukupno 12 i ovo je inače samo jedan od naših projekata. Pored ovoga tu je I projekat “Djeca su naša budućnost” pomoću kojeg se takođe skuplja novac za socijalno ugrožene porodice. Imamo u planu ove godine da na području Republike Srpske I FBiH isporučimo pomoć vrijednosti preko 200.000 KM za 15 porodica”, izjavio je Vidović.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od 2005. godine prikupila je preko 2,5 miliona evra i pomogla više od 2.000 porodica koje žive širom Balkana! Kroz ideju TROJKA IZ BLOKA do sada je od 2012. godine organizovano više od 127 turnira u brzom šutiranju trojki u gradovima širom svijeta – na čak tri kontinenta! Povodom pokretanja ovog projekta, promotivni spot snimili su članovi hip- hop grupe THCF. Ovaj projekat podržala je I opština Prnjavor.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here