Prnjavor- U toku radovi na izgradnji i rekonstrukciji mostova

0
1471
SAMSUNG CSC

Načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić, posjetio je danas Mjesnu zajednicu Prisoje, gdje su u toku radovi na izgradnji i rekonstrukciji dva mosta. Pored pontonskog mosta, u Prisojima se gradi novi most, koji bi trebao biti završen do kraja septembra, a u toku su i radovi na rekonstrukciji mosta Čavka, oštećenog u prošlogodišnjim poplavama.

SAMSUNG CSC

“Na području mjesnih zajednica Prisoji, Kulaši i Popovići tokom prošle godine poplava je uništila i oštetila mostove pa je putna komunikacija na ovom dijelu opštine bila značajno otežana i pristupili smo njihovoj sanaciji.  Napomenuo bih da novi most u Prisojima gradi “Šumarija” i da je to sporazum između opštine Prnjavor i Šumarije, vezano za korištenje naše putne mreže. Vrijednost ovog mosta je oko 120.000 KM, dok će rekonstrukcija mosta Čavka koštati oko 45.000 KM ” kazao je Gatarić.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

Na području Ukrine u fazi saniranja nalaze se još i Đurđevića most, Peulića most i most u Kulašima, dok će most na Rastoci, koji je u poplavama  potpuno uništen, biti ponovo izgrađen, napomenuo je Gatarić.

“Za most na Rastoci potpisan je Sporazum sa Vladom Republike Srpske, obezbijeđena su sredstva iz Fonda solidarnosti u visini od 300.000 KM. Opština Prnjavor je uradila sav posao koji se tiče projektne dokumentacije, a mi se nadamo da će Vlada RS što prije realizovati i ovaj projekat, jer znamo koliko je most na Rastoci bitan za egzistenciju ove tri mjesne zajednice” poručio je Gatarić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Prisoji, Boško Ćućić, istakao je da je most u Prisojima od izuzetnog značaja za stanovnike ove mjesne zajednice.

” Ovaj most što se radi u zaseoku Čavka i most Ćuće veoma je značajan za nas, pošto nam je prošle godine Ukrina napravila veliku štetu, kada uzmemo u obzir od Vijačana do Kulaša negdje oko pola miliona maraka” kazao je Ćućić. On je se ovom prilikom zahvalio i opštini Prnjavor što je kandidovala kod UNDP-a pomenuti most, kao i most Ćuće kod Šumarije. ” kazao je Ćućić. /Radio Prnjavor/.

 

PODIJELI