Prnjavor – U TRI ŠKOLE PREDVIĐEN UPIS 372 SREDNJOŠKOLCA

0
489

 U tri srednjoškolske obrazovne ustanove u Prnjavoru – Gimnaziji, Centru srednjih škola /CSŠ/ “Ivo Andrić” i Školi za srednje i osnovno muzičko obrazovanje “Konstantin Babić”, danas je počeo upis u prvi razred ukupno predviđena 372 učenika.
Direktor Gimnazije LJubinka Stanić potvrdila je Srni da je ova škola planirala upis 92 učenika.

Ona je precizirala da je predviđen upis dva odjeljenja opšteg smjera sa po 24 učenika, jedno odjeljenje računarsko-informatičkog smjera sa 24 učenika i prvi put jedno odjeljenje društveno-jezičkog smjera sa 20 đaka.

“Imajući u vidu da svake godine izlazi sve manji broj djece iz osnovne škole, tek nakon prvog upisnog roka koji traje do 22. juna imaćemo jasniju sliku o zainteresovanosti za upis u našu školu”, rekla je Stanićeva.

U CSŠ “Ivo Andrić” predviđen je upis 264 učenika. Konkurs je raspisan za pet struka.

“Učenici imaju mogućnost upisa u struke – ekonomija, pravo, trgovina, zatim poljoprivreda i prerada hrane, mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i šumarstvo i obrada drveta. U okviru ovih pet struka imamo 11 zanimanja za po 24 učenika”, precizirala je direktor škole Mirela Milijaš.

Milijaš kaže da će stepen popunjenosti zavisiti od broja djece koja školovanje planiraju nastaviti u Prnjavoru.

“Prema broju maturanata koji izlaze iz osnovne škole, vjerujemo da ćemo uspjeti upisati predviđeni broj novih učenika”, zaključila je ona.

Iz Škole za srednje i osnovno muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” Srni je potvrđeno da je otvoren konkurs za upis 16 srednjoškolaca, po osam za smjer muzički saradnik – teoretičar i muzički izvođač.Srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here