Prnjavor: Učenici Gimnazije i Centra srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor darivali krv

0
375

Opštinska organizacija Crvenog krsta Prnjavor, danas je upriličila prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi za učenike završnih razreda Gimnazije i Centra srednjih škola “Ivo Andrić”.

Ova akcija organizovana je povodom 24. marta, Dana opštine Prnjavor, kazao je sekretar OO “Crvenog krsta” Prnjavor, Bojan Šipragić.

“Akciji se odazvalo oko šezdeset učenika i nadamo se da će većima njih biti u mogućnosti da daruje krv. Mi godišnje imamo tri redovne akcije i ovu povodom Dana opštine za punoljetne učenike. Iskoristio bi priliku da pozovem sve naše sugrađane koji su umogućnosti, da se odazovu na našu narednu akciju dobrovoljnog davanja tečnosti koja život znači, a koja će biti održana 12. aprila” kazao je Šipragić.

Gimnazijalcima se danas pridružila i direktorica Dajana Ostojić, koja je ispunila svoju humanu misiju i dala krv. “Akciji se pridružilo 28 učenika trećih i četvrtih razreda gimnazije i ponosna sam na ove mlade ljude koji pokazuju humanost. Moje kolege i ja smo se takođe odazvali akciji da bi postakli naše učenike akcijama ovakvog tipa.

David Prgonjić (18), učenik je prnjavorske Gimnazije i aktivista Crvenog krsta Prnjavor, a danas je prvi put darivao krv.”Mogu reći da je većina nas mladih u mogućnosti da damo krv i to nekome može spasiti život, a nama je potrebno samo da odvojimo malo vremena i da se odazovemo akcijama poput ove” kaže Prgonjič.

Lana Kovačević (19) učenica četvrtog razreda Gimnazijeprvi put daje krv, a podsrek joj je kaže, dao njen otac, inače dugogodišnji dobrovoljni darivala krvi.” Osjećaj je zaista odličan, drago mi je što sam dala krv i poručila bih svima koji se premišljaju da dođu i da daruju krv, jer zaista nije ništa strašno” kazala je Kovačevićeva za Radio Prnjavor.

Krv je dala i anja Bokur, učenica četvrtog razreda Gimnazije-Informatički smjer.”Moj motiv je da pomognem i da dam krv, jer nikad neznamo kada će nama trebati pomoć i svima bih preporučila da daju krv, a i ja ću da nastavim davati krv u budućnosti” rekla je Bokur.

U današnjoj akciji prikupljeno je ukupno 37 doza krvi, dok je 27 davalaca vraćeno jer nisu bili u mogućnosti dati ovu dragocjenu tešnost.Marijan Popadić.

 

PODIJELI